MAIJAZZ: Tord Gustavsen Trio

MAIJAZZ: Tord Gustavsen Trio

Tord Gustavsen Trio

Han har fanget publikum verden over med sin personlige og melodiøse tolking til jazzmusikken. Nå kommer Tord Gustavsen til Maijazz i trioformat.

Gustavsen har hatt en rekke samarbeid med blant andre Solveig Slettahjell, Kristin Asbjørnsen og Simin Tander. Men det er trioformatet som er hans fundament. Hans tidligere trio-album inkludert, «Changing Places», «The Ground» og «Being There», mottok strålende respons både fra publikum og kritikere. «The Ground» ble det første instrumentale albumet noensinne til å nå førsteplass på VG-lista i Norge. Gustavsen har mottatt Spellemannsprisen, NOPAs Musikkpris for beste populærmusikalske komposisjon, og en rekke andre utmerkelser. Han søker stadig etter å finne det rene og vakre i hver eneste tone han spiller, noe som har blitt et av hans fremste kjennetegn.

Til årets festival kommer Tord Gustavsen med den anerkjente bassisten Steinar Raknes, og hans faste følgesvenn på alle sine utgivelser, trommeslageren Jarle Vespestad.
Med en sterk følsomhet og et intenst samspill, skaper trioen en atmosfære av melodiøs og nyskapende kammerjazz. Deres musikk har blitt beskrevet som «ordløse salmer» eller «abstrakt gospel», og alt finner sin naturlige plass i det nye, men likevel gjenkjennelige universet til Tord Gustavsen. Her er det de sterke melodilinjene som fører an, og den meditative tilstedeværelsen som styrer hva som skjer på scenen.

Som kanskje en av Norges mest populære jazzmusikere blir det uten tvil en sterk jazzkveld på Stavangeren!

Tord Gustavsen (piano), Steinar Raknes (bass), Jarle Vespestad (trommer)

ANNEN INFO:

Billettkontoret/dørene åpner 1 time før forestilling.

NB: Rad 7 på galleri har ekstra forhøyede stoler og egner seg ikke for publikum med skrøpelige ben da disse stolene er høye!

RULLESTOLBRUKER: Ring 51843850

Forestillinger:

Mai 2024
8Ons MAIJAZZ: Tord Gustavsen Trio
BilletstatusI salg Kjøp Billett