TØNES & HOVLAND I år gjør me det bare heilt enkelt

TØNES & HOVLAND I år gjør me det bare heilt enkelt

TØNES OG INGVAR HOVLAND GJØR DET ENKELT

«I år gjør me det bare heilt enkelt», proklamerer Tønes og Ingvar Hovland i forkant av juleforestillingen «I år gjør me det bare heilt enkelt» i Stavangeren 7. – 10. desember.
En juleforestilling som aldri har vært komplisert i seg selv.
Men i år? – I år blir det virkelig enkelt.

Hva duoen legger i enkelt, er en helt annen sak. Kan julefeiringen i det hele tatt gjøres enkel?
Hvorfor skal den være så himla enkel? Hvem er det som vil at det skal være så enkelt?

Vi lover passe dyptpløyende dykk i ukjent materie. For en enkel julefeiring har vel egentlig ingen noe begrep om konsekvensene av. Nei, ikke engang den alltid like innspillrike Jan Ansgar Omdal.

Etter å ha tilbrakt førjulstida i over ti år på Sogndalstrand Kulturhotell med
lattervekkende forestillinger der, feiret paret for to år siden jul i Stavanger Konserthus med forestillingen «Kor ska dokke vær henne på julafto?» og fulgte opp i Stavangeren året etter med «Koss gjør dokke det med presangane?».

Sagt om «Kor ska dokke vær henne på julafto?»:
«Burde blitt sett av 20.000, men dere får kjempe om de få billettene som er ledige»
Stavanger Aftenblad (Terningkast 5)

Sagt om «Koss gjør dokke det med presangane?»
«Enkelt, effektivt og tidvis ekstremt morsomt»
Stavanger Aftenblad (Terningkast 5)

Om Tønes og Hovland:
Tønes heter egentlig Frank Tønnesen, kommer fra det lille stedet Sokndal i Rogaland og er en av landets beste låtskrivere og tekstforfattere. I tekstene bruker han Sokndal-dialekt og forteller underfundige og humoristiske historier om små og store ting. Tønes har gitt ut ti album, fire EP-er, laget revyer og skrevet egen bok. Han har blant annet vunnet Prøysenprisen, Dialektprisen og fire Spellemannspriser.

Ingvar Hovland fra Egersund er tekstforfatter som har skrevet tekster for Vamp, Elle Melle, Lars Martin Myhre, Rita Eriksen, Vidar Johnsen, Blest, Frode Alnæs og Eigil Berg m.fl.
Han har også skrevet en rekke revytekster, samt barnehørespill og dikt. Han fikk Statens kunstnerstipend i 2009, NOPAs tekstpris i 2015 og Kardemommestipendiet samme året.

Dette blir kanskje ikke det perfekte førjulsavbrekket, for det finnes ikke. Men når man likevel har et behov for slikt, kan dette fort bli en forestilling opptil flere ikke vil gå glipp av!

Billetter i salg nå (via Ticketmaster)

NB: Rad 7 på galleri har ekstra forhøyede stoler og egner seg ikke for publium med skrøplige ben da disse stolene er høye!

Billettkontoret/dørene åpner 1 time før forestilling.

RULLESTOLBRUKER:
Ring 51843850

Forestillinger:

Desember 2022
8Tor TØNES & HOVLAND I år gjør me det bare heilt enkelt
BilletstatusI salg Kjøp Billett