Helge Lien Trio med Tore Brunborg

Helge Lien Trio med Tore Brunborg

Premiere på Maijazz

På scenen denne kvelden møtes fire sterke, lydhøre og originale musikere. Publikum på Maijazz blir de første som får oppleve denne kvartetten. Helge Lien Tro og Tore Brunborg er et musikalsk kollektiv hvor alle medlemmene bidrar med låter. Det ligger an til å bli både vakkert, lyrisk, rått og eksplosivt!
Helge Lien Trio markerer i år sitt 20-årsjubileum, og består i dag av Helge Lien (piano), Mats Eilertsen (bass), Per Oddvar Johansen (trommer). Trioen gir i april ut plate nummer 10. Siden starten i 1999 har trioen markert seg som et av landets ledende jazzband, med hundrevis av konserter i Europa og i Asia, og et mangeårig suksess-samarbeid med den polske fiolinvirtousen Adam Baldych. Trioen har vært nominert til Spellemann hele fire ganger, og vant i 2008 prisen for albumet Hello Troll.
Tore Brunborg (sax) har preget den norske jazzen i flere tiår med sin varme, inderlige og ekspressive stil. Han er en svært bejublet musiker, og har vært med å skape norsk jazzhistorie med blant andre Masqualero, Tord Gustavsen og Ketil Bjørnstad i tillegg til sine egne prosjekter med musikere som Bugge Wesseltoft og Eivind Aarseth.
– Tore Brunborg har vært et av mine største forbilder siden jeg begynte å høre på jazz. Han er en tilstedeværende og intuitiv musiker med et unikt melodiøst og dynamisk uttrykk. Det går fra innestengte, nesten uhørlige rop til brusende kaskader av lyd. Jeg gleder meg enormt til å spille med ham og trioen min på Maijazz, sier Helge Lien.

NB: Rad 7 på galleri har ekstra forhøyede stoler og egner seg ikke for publium med skrøplige ben da disse stolene er høye!

Billettkontoret/dørene åpner 1 time før forestilling.

RULLESTOL BRUKER:
Ring 51843850

Forestillinger:

Mai 2019
11Lør Helge Lien Trio med Tore Brunborg
BilletstatusI salg Kjøp Billett