Duos: Svein Olav Herstad & Tor Yttredal // Eva Bjerga Haugen & Thomas

Duos: Svein Olav Herstad & Tor Yttredal // Eva Bjerga Haugen & Thomas

Lørdag 13.mai kl. 15.30 på Stavangeren

Duos: Svein Olav Herstad & Tor Yttredal // Eva Bjerga Haugen & Thomas Torstrup

Svein Olav Herstad & Tor Yttredal Duo

«Free Conversations»

Svein Olav Herstad og Tor Yttredal har arbeidet musikalsk sammen siden begynnelsen av 2000 tallet i ulike konstellasjoner. Gjennom de siste årenes pandemi har de møttes til samspill på et rent improvisatorisk grunnlag.

Intensjonen med dette duoprosjektet er å skape musikk på et fritt improvisert grunnlag – uten noen form for avtalte ideer eller låtmateriale. Slik vil de starte musikalske samtaler og bare følge den veien lyden fører dem. Utfordre og nærme seg hverandre på samme tid. Det hele blir en spennende interaksjon mellom musikerne og mellom musikerne og publikum.

Tor Yttredal er professor i jazz-saksofon ved Universitetet i Stavanger på fakultet for utøvende kunstfag. I tillegg til å være sentral i Stavangers jazzutdanning, har han som utøver vært involvert i en rekke spennende prosjekt både på den norske og europeiske jazzscenen.

Svein Olav Herstad er som Yttredal tatt utdannet ved Jazzlinja i Trondheim (NTNU) (1990–93). I studietiden utviklet han sin Svein Olav Herstad trio, som har gitt flere plater med Herstads egne komposisjoner.

Svein Olav Herstad – piano, Tor Yttredal – saksofon

Eva Bjerga Haugen & Thomas Torstrup Duo

To av den stavangerske jazzscenens profiler har funnet sammen til et interessant duokonsept. Er det kanskje på tide å sette en ny standard for standardlåtene, er spørsmålet de stilte seg selv.

På samme vis som jazzmusikere tidligere gikk løs på datidens populærmusikk, vil Eva og Thomas på denne konserten gå løs på nåtidens populærmusikk. Du vet alle de låtene du hører på radio? De låtene du så lett får på hjernen? De låtene som «alle» synger på? De nye «standardlåtene».

På scenenen denne kvelden blir det bare Eva og Thomas. Bare vokal og piano. Enklere blir det nesten ikke. To musikere som møtes over fengende melodier og finurlige tekster. To musikere som dekonstruerer og rekonstruerer, som reharmonerer og improviserer. To musikere som bygger på tradisjon og søker innovasjon, som tolker, tar vare på og tenker nytt!

Eva Bjerga haugen – vokal, Thomas Torstrup – piano

Photo:
Svein Erik Fylkesnes
Trine Nessler Wichmann
Kristine Jakobsen

NB: Aldersgrense: 18 år, barn under 18 år må ha med Verge, Vergen må være minimum 23 år og skal ikke nyte alkohol/rusmidler før og under show!

VERGESKJEMA FYLLES UT PÅ BILLETTKONTORET I STAVANGEREN

NB: Rad 7 på galleri har ekstra forhøyede stoler og egner seg ikke for publium med skrøplige ben da disse stolene er høye!

Billettkontoret/dørene åpner 1 time før forestilling.

RULLESTOLBRUKER:
Ring 51843850

Link til Humorhuset Stavangeren

Forestillinger:

Mai 2023
13Lør Duos: Svein Olav Herstad & Tor Yttredal // Eva Bjerga Haugen & Thomas
BilletstatusI salg Kjøp Billett