En spurv og en diva

En forestilling om levd liv, kjærlighet og vennskap. Et vennskap mellom to artister der forutsetningene er totalt forskjellige, men én ting er felles:

De lever begge et liv i offentligheten. 

I vennskapet finner de trøst og styrke hos hverandre.

 

Den franske artisten Edith Piaf med kallenavnet «Spurven» – og den syngende filmstjernen og divaen Marlene Dietrich, var to verdenskjente artister sterkt knyttet til tiden rundt 2. verdenskrig. Piaf kom fra fattige kår i Paris, Dietrich fra overklassen i Berlin. De var totalt forskjellige i uttrykk, bakgrunn, stil og liv, men utviklet likevel et nært vennskap som varte livet ut.

Piaf og Dietrich var to særdeles viktige artister av sin tid, som mange unge i dag ikke har noe forhold til. Forestillingen gir et innblikk i deres liv, tiden de levde i og musikken de ble kjent for. Som store stjerner levde de tilsynelatende glamorøse liv i rampelyset, men strevde hver for seg med sine indre demoner. De gjorde det i likhet med endel kjente artister av i dag, som forestillingen også trekker linjer til.

Publikum møter de to artistene i garderoben, på scenen, i tenkte samtaler om- og med tilbakeblikk på- livet de engang levde.

 

Sangene synges vekselvis på norsk, tysk, fransk og engelsk.

Medvirkende:

Artister: Britt-Synnøve Johansen, Eva Bjerga Haugen

Piano: Svein Ragnar Myklebust

Kontrabass: Theodor Barsnes Onarheim

 Manus og oversettelser: Britt-Synnøve Johansen

Regi: Espen Hana

Foto:/grafisk design: André Foldøy

Produsent og lysdesign: Joakim Foldøy

Lyddesign og tekniker: André Foldøy

Billetter får du her!