Elin Furubotn – releasekonsert

Det er snart tre år siden Elin Furubotn ga ut sitt forrige album med Stavanger Symfoniorkester, der duetten Så let det kan ver med Morten Abel, ble en stor radiolåt. Oktober 2017 kommer hun med sitt 7.album: Ikkje gå deg vill. I Stavangeren den 25 okt. blir det en flott releasekonsert.

Ikkje gå deg vill er skrevet i ei gammal skrivestue, i fjelldalen Sirdal der hun også tilbrakte mesteparten av barndommen. Albumet bærer tydelig preg av naturen, hvor fjellene og elva er inspirasjonskilder for melodiene. Det er også denne stemningen hun vil ta med seg ut til sitt publikum når hun legger ut på turne etter plateslippet.

Morten Abel har vært produsent på albumet og har samarbeidet svært godt med Elin Furubotn. De har nærmest lekt i studio og kommet frem til et godt sluttprodukt på sangene til Elin. Børge Fjordheim fra Randaberg (spiller i Cloroform, med Jan Ove Ottesen og med Sivert Høyem) er co-produsent på albumet. Torbjørn Økland (fra Vamp) medvirker på albumet sammen med Renate Engevold og Magnus Rød Haugland.

Elin Furubotn er en kritikerrost og folkekjær artist. Hun har turnert i både inn og utland og er godt kjent for mange fra mye spilletid på NRK P1. Elin skriver alle låtene selv og skilderer gjerne den underfundige kvardagen som treffer oss alle i så mange fasetter. Vi får for eksempel høre hva en nyutflyttet sønn ber om hvis moren ringer litt for ofte, eller hvor farlig det kan være hvis mennesket går på ville veier og unnlater å hjelpe andre. Elin er en mester i å formidle fra scenen. Med iøynefallende melodier og en særegen stemme serverer hun både humor og alvor for sitt publikum – som gjerne sitter igjen med en sjelden god opplevelse etter Furubotn sine konserter.

Til Stavangeren kommer hun sammen med bl.a. Torbjørn Økland (fra Vamp) og Renate Engevold (fiolin). Det er tydelig å se at de koser seg på scenen og legger vekt på god kontakt med publikum.