Domenic Miller Trio

Svært mange av Stavanger sitt musikkpublikum har hørt om Dominic Miller uten helt å være klar over det. Sist han var i Stavanger var i september 2017  – da  sammen med  Sting i DNB Arena.  Dominic Miller har nemlig vært Stings gitarist i nærmere 30 år. Opprinnelig fra Argentina, har Dominic Miller bodd store deler av livet sitt i USA og England. Siden han har jobbet med Sting siden 1990 (siden Soul Cage) har han  hatt hele verden som leikegrind. Han har gitt ut seks soloalbum, men har alltid hatt ett ønske om å spille inn på ECM siden 2 av hans favoritt gitar innespillinger  med mestergitaristene Egberto Gismonti – «Solo» – og Pat Metheny – «Offramp» kom ut på ECM. I 2016 ryddet både  Dominic Miller og Manfred Eicher plass til å spille inn sin ECM-debut i Oslo  – «Silent Light»

Miller har hentet inspirasjon fra de fleste steder på kloden –  og sjangermessig krysser han også de fleste grenser: rock, jazz, klassisk og latinsk musikk er det så avgjort mulig å finne spor av.

Dominic Miller, som også har vært med å skrive «Shape of My Heart» med Sting, er en stor melodiker. På CD  «Silent Light» har han skrevet ti låter som alle hører hjemme i en sfære som er det inderlig godt å høre på. Og han har en ekstra presang til lytterne nemlig  Stings «Fields of Gold».

«Whenever Dominic plays the guitar, he creates colour, a complete spectrum of emotions, sonic architecture built of silence as well as resonance. He lifts the spirit into higher realms.” Sting om gitaristen Dominic Miller

«Du verden så vakkert og inderlig det er å tilbringe tid i hans selskap og med hans inderlige gitarspill og musikk» Tor Hammrø Musikk Blogg

Dominic Miller – gitar ,Nicolas Fiszman -bass, Miles Bould -trommer

Du får billetter her!